Jämför och hitta städfirmor som utför flyttstädning till låga priser online

Städa och rengör hemmet mer effektivt med dessa städråd

Mellan jobbet, matlagningen, städningen, shoppingen och att ta hand om barnen så finns det så mycket mer kvar att göra och inte tillräckligt med tid för det på en dag. Om det bara fanns ett sätt att förlänga dygnet med några timmar. Men tyvärr är inte det möjligt (än!). Men det finns några genvägar du kan ta för att bli mer effektiv och samtidigt få lite mer tid över till dig själv varje dag. Här är en lista på genvägar i husstädet som hjälper dig bli mer effektiv och få mer tid över att spendera med din familj.

Genvägar i husstädet som gör ditt liv enklare

Att diska är nu lätt som en plätt

Att diska är en av, om inte den, mest tidskrävande sysslan man har att göra i vardagen. Vi känner oss alla skyldiga då vi låter disken bygga torn i diskhon och inte tar i dem innan vi behöver något särskilt som ligger där, eller innan det börjar luta värre än det i Pisa. Här följer en genväg i husstädet som gör det enklare och snabbare att diska. Jag gillar att diska undan medan jag lagar mat för att hålla mig ett steg före. En sak som alltid hjälper till då är att fylla diskhon med varmt vatten och diskmedel, och sedan allt medan jag lagar mat så kan jag stoppa ner saker i diskvattnet. Det hjälper att få bort extra fett eller matresten från disken och det går snabbt och enkelt när jag sedan diskar av dem i farten, allt eftersom.

Damma av takfläktsblad på endast några sekunder

damma takfläkt med örngott

Oftast så kan man behöva sätta en skarf över näsa och mun, klättra upp för en stege med en trasa i högsta hugg och sedan torka av ett blad (inifrån och ut) i taget, medan damm flyger ner överallt och landar på både golv och möbler. Att städa upp efter detta är kanske den största anledningen till att man låter bli att torka takfläkten från första början! Men, misströsta inte, här kommer vår fantastiska, mindre söliga och tidsparande genväg i husstädet om hur du rengör dina takfläktar. Ta ett gammalt utslitet örngott och trä det över fläktbladet. Använd sedan en hand ovanpå bladet och en under och dra beslutsamt ett drag över bladet samtidigt som du drar med dig örngottet. Allt damm dammas av bladet och hamnar inne i örngottet! På bara några sekunder är takfläkten dammad och du har minskat ner på mängden damm inomhus på nolltid.

Moppa inte ihjäl dig

Att moppa golvet innebär ofta att du måste doppa moppen i skurvattnet om och om igen innan du kan skura klart ett helt rum. Att använda en hink är rätt irriterande och tidskrävande eftersom du måste bära runt den med dig, eller gå fram och tillbaka till den med moppen för att doppa. Så här är vad du borde göra: ta en ren och tom plastflaska och mixa däri vatten och golvrengöringsmedel. Sätt på locket och använd en syl eller liknande för att göra ett hål i det. Nu kan du använda denna flaska för att blöta ned ena halvan av rummet och moppa det, innan du gör det samma med den andra halvan. Bäst är det att moppa barfota så att dina tofflor inte lämnar märken på golvet innan golvet torkat.

Rengöring av gasspisen lätt och enkelt

Ovansidan av gasspisen är ett av det allra smutsigaste ställena i ditt kök eftersom mat oundvikligen spills därpå och lämnas till att stelnas (eftersom ytan är för het för att rengöra på en gång). Eftersom du har med seriöst smuts att göra här, är det bästa och snabbaste sättet att rengöra mellan brännarna att ändvända hetta för att lossa på det. Ta några kökshanddukar och blötlägg dem i hett vatten med diskmedel. Strö sedan över en hel del bakpulver på de smutsiga ställena på spisen och lägg på de heta handdukarna. Kom ihåg att ju hetare handdukarna är desto snabbare kommer matresterna att lösas upp. Låt ett par varma handdukar dra i ungefär 3-4 minuter innan du drar handduken från en sida till en annan och samtidigt fångar upp all smuts i den. Avsluta med att rengöra med några torra handdukar för att torka upp det eventuella överblivna vattnet.

Damma har aldrig gjorts snabbare

Att använda en dammtrasa till att damma möbler är inte helt fel, men efter du har provat med en strumpa över handen för att komma åt i alla vinklar och vrår kommer du aldrig vilja gå tillbaka till en dammtrasa igen, eller något annat för den delen! Du kan använda vilka gamla strumpor som helst till detta, men bomullsstrumpor är nog det som funderar bäst. Det hjälper att ha minst två eller tre strumpor till hands när du dammar, så att du kan byta ut så fort den första blivit för smutsig. Utöver strumpor är en hårroller också ett bra verktyg till att damma, särskilt om det gäller en vägg eller en lampskärm man snabbt vill damma av Lär dig fler smarta städråd genom att läsa vår samling av städtips.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirman informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert