Jämför och hitta städfirmor som utför flyttstädning till låga priser online

Fogrengöring - Rengör kakel med fogar rätt

Ett av de mest hatade rummen i huset när det kommer till städning är badrummet - och den svåraste aspekten av en betryggande desinficering och rengöring av badrummet, om du har kakelplattor i det, är att göra rent kakelfogarna. Även om rengöring av fogarna inte bara är begränsat till badrummet, utan är aktuell på alla ställen där du har kakel, så städning i badrummet än mer hatad eftersom kakelfogen i badrummet är extra känslig för mögel och bakterier.

Att rengöra fogen är aldrig en rolig uppgift, men att känna till några tips och trix om produkter och tekniker förenklar inte bara processen, utan sparar också tid. Vi kommer lära dig allt du behöver veta om fogrengöring så att du själv snabbt kan rengöra kakel och kakelgolv med fogar i din bostad.

Varför fogrengöring är ett måste i varje hushåll

rengöra fogar och kakel

Visst är det en viss charm att ha kakel, och fog, i ett badrum. Men fogens utseende efter bara en rengöring kan förändra hela intrycket av badrummet. Även om fogrengöring för vissa är idel slit, så det finns många anledningar till varför du ska sträva efter att rengöra fogen regelbundet. Fogrengöring är nödvändig inte bara för utseendet och känslas skull, utan också för att skydda ditt nuvarande kakel.

När du kaklade valde du fog som passade till det kakel du valde, just för att det framhävde dess färg och yta. En målad eller skamfilad fog avvika inte bara från badrummets hela upplevelse och utseende, utan också från de designintentioner som fanns när kaklet sattes in. Hur mycket en fogs totala effekt påverkar upplevelsen av ett helt badrum kan förvåna dig.

Bortsett från den estetiska upplevelsen av hur fogen ser ut, är en annan stor fördelen av fogrengöring förstås en bättre renlighet och minskad exponering för skadliga bakterier och mögel. Om du ska sälja din bostad, kan en väl utförd fogrengöring även höja värdet på din fastighet.

Att förmedla en ren känsla är inte fel under en husvisning eller när potentiella köpare granskar din fastighet. Det kan hjälpa dig att få ut mer av din investering i det långa loppet.Om man inte har lyckars rengöra fogarna runt kaklet i tex. badrumet eller köket, så kommer de potentiella nya köparna se det direkt. Vem vill flytta in i en ny bostad om det ser skitigt ut?

Rent historiskt kommer rena och välstädade hus generellt att säljas för högre priser än bostäder som kräver kraftfull rengöring och mycket skötsel. Ska du ha husvisning är det första intrycket alltid det viktigaste. I badrum, kök och entréer kan kakel göra en enorm skillnad- Det kan ge hela rummet en soligare och rymligare känsla. Så ska du snart sälja ditt hus och visa ditt hem, kan ett väl rengjort kakel, och rena fogar, höja värdet på ditt hem och förbättra ditt hus utseende och känsla. Ljusa, rena golv avger en känsla av lugn och vital känsla – och en ren, snygg fog bidrar till detta.

En sista fråga om fogrengöring handlar om skydd mot ohälsosamma bakterier och mögel – och hela din familjs hälsa. Eftersom fogen ofta är en yta som är svår att ”komma åt”, kan den lätt bli en grogrund för mängder av olika bakterier och även mögel samt mjöldagg. Det är svårt att upptäcka, men bakterier och mögel kan orsaka en rad sjukdomar och hälsoproblem. Att rengöra fogarna är extra viktigt, speciellt om du har små barn eller husdjur som vistas nära fogar som inte hållits rena. Nu kan du äntligen rengöra dina egna fogar själv, utan att lägga ner en massa pengar på att anlita proffs att utföra rengöringen.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirman informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert