Jämför och hitta städfirmor som utför flyttstädning till låga priser online

RUT-avdrag - Regler och information

Skattereduktion på hushållsnära tjänster - Information om RUT

Vid flyttstädning och hemstädning har privatpersoner möjlighet att använda sig av RUT-bidrag som är en skattereduktion från skatteverket. Det innebär att du endast betalar 50% av kostnaden och företaget som utför tjänsten ansöker om resterande summa direkt vid skatteverket. Rut står för Rengöring, Underhåll och Tvätt och reduktionen gäller arbetskostnaden upp till 50.000kr.

För att kunna använda dig av RUT behöver du vara 18år det året som tjänsten utförs och du måste vara skatteskyldig i Sverige och ha betalt för tjänsten som utförts. Du kan använda dig av RUT upp till 50 000kr per person och år. Men högst upp till 100 000kr för två personer i hushållet. Det går bara att använda sig av RUT för arbetskostnaden, rengöringsmedel resekostnader och liknande utgifter omfattas inte av skattereduktionen.

Du betalar således 50% av arbetskostnaden inklusive moms och skatteverket betalar 50% av arbetskostnaden till företaget du har anlitat. Du kan inte använda dig av större summa än du skall betala i slutgiltig skatt efter att du har gjort dina avdrag i deklarationen.

På skatteverkets hemsida kan du läsa mer ingående om RUT och Rot-bidrag.

RUT-avdraget för städarbete eller annat rengöringsarbete ska endast omfatta enklare arbete samt flyttstädning och inte tjänster som poolrengöring. Taket för RUT-avdraget halveras till 25 000 kronor per person och år för dem som inte har fyllt 65 år vid årets ingång.

mer information om rut-avdraget finner Du på skatteverkets hemsida

Vi hjälper dig att få prisförslag på flyttstädning. Helt kostnadsfritt!

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirman informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert