Jämför och hitta städfirmor som utför flyttstädning till låga priser online

Rengöra Matta - Allt du behöver veta om mattrengöring

Mattrengöring - gör ditt hus rent och bekvämt!

Som husägare är ett av de enklaste sätten att piffa upp ett rum att skaffa en matta. Mattor finns i så många färgnyanser, kvaliteter och utformningar. De kan användas för att täcka hela golvet, eller ha en större eller mindre form för att fungera som en accent till vilket golv som helst. Så att ha en matta är välgörande för ett hem och genom att sköta om den regelbundet kommer den att hålla sig i gott skick länge.

Anledningar att köpa en matta

rengöra-mattor

Att inte köpa en matta pga. av att du bekymrar dig för rengöringen är inte tillräckligt gott skäl. Mattor är bra av flera orsaker:

• De adderar värme till ett rum. Att lägga in en matta är bra, så att fötterna känner sig varm, särskilt i sovrum.

• Säkerhetsskäl. Om du har barn, kan ha en matta förbättra i rum där du har hala golv och barnen gärna halkar och slår sig. Det är också en bra försiktighetsåtgärd om du har små barn som precis har börjat gå.
• Isolering. Den matta du väljer kan bidra till isoleringen av ditt hem och vara en bra energisparåtgärd.

• Minskar buller. Oavsett om mattan ligger i vardagsrummet eller i din sons rum, som just har förvandlats till en studio, så har mattor den positiva egenskapen att de minskar bullret genom att absorbera ljud.
• Bidra till renare luft. Vissa människor tror att en matta faktiskt ökar mängden damm i huset. Men om den är i gott skick, kommer den faktiskt att hjälpa till att ge en bättre luftkvalitet i rummet. Det gör den genom att ”fånga in” damm från luften.

Få din matta rengjord 

En mattvättfirma kan hjälpa dig med flera av de frågor som du kan ha runt din matta i framtiden. Mattvättfirmorna erbjuder tjänster av högsta kvalitet. Några av de tjänster som ingår hos många företag är:

• Tvättning av heltäckande mattor
• Mattvätt i så väl hem som näringslokaler
• Rengöring av fläckar och missfärgningar
• Rengöring av fläckar från husdjur och kvardröjande dofter
• Rengöring av möbler och andra stoppade saker
• Förebyggande skydd mot fläckar, vanligen känt som Scotch Guard

Om du mot förmodan skulle drabbas av en översvämning eller annan vattenskada, erbjuder mattvättföretagen även tjänster som torkar upp och rengör mattan igen. Att bevara mattan ren genom att anlita en mattvättfirma bidrar också till minskad risk för allergier i familjen.

Att sköta din matta själv

Mattor kan dammsugas för att avlägsna lös smuts, damm och jord. Kontrollera din dammsugare så att du är säker på att den verkligen rengör mattan på djupet och inte bara dammsuger smutsen på ytan. I bostäder bör du möblera om då och då, för att förhindra slitage och nedsmutsning på ett enda stället på mattan.

Ibland räcker dock inte dammsugning, speciellt inte om du upptäcker att familjen spiller regelbundet och dina möbler ändrar färg. Är det ett scenario du har, så är mattvätt och möbelrengöring en prioriterad åtgärd som kan lösa problemet. Det är inte bara viktigt att ha ett vackert hem med en vacker matta; det blir ännu vackrare om de som lever där också är friska.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirman informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert