Jämför och hitta städfirmor som utför flyttstädning till låga priser online

Rengöringsråd samt skötselråd för orientmattor

rengöring av orientalisk matta

Persiska mattor är högt skattade delar av konsten, kulturen och historien. Persien var ett av det första ursprungslandet för handgjorda mattor i den östra delen av världen, och detta är fortfarande en stor del av deras kultur. Idag är de fortfarande betraktade som några av de finaste mattor som görs världen över. Orientmattor är oftast handvävda av skickliga vävare som lägger ner mycket tid och möda i var och en av mattorna. Eftersom så mycket arbete läggs ner på varje ett av dessa konststycken så behöver de ses efter ordentligt och rengöras på bästa sätt. Om inte detta görs så kan de snabbare falla isär och en vacker mattkreation går förlorad.

Att rengöra en persiska matta kräver tid och expertis

Det mest vanliga materialet som används till dessa excentriska mattor är ylle gjort från fårull. I områden där betesförhållanden är hårdare används andra material som getfleece eller kamelhår som ersättning. Mattor av alternativa material är inte lika höga i kvalitet. Bomull används i mer moderna mönster och för att producera en tung och hållbar matta. Siden är ett framträdande material som ofta tillverkas i Persien och vissa delar av Asien. Dessa mattor är naturligt tunnare och tjänar bättre som väggdekorationer. De är inte gjorda för att motstå vanlig gångtrafik som mattor gjorda av ull och bomull.

Att rengöra en persisk matta är en känslig uppgift på grund av hur de är gjorda samt vilket värde de har. Det är inte en process som bör göras på ett snabbt sätt eller utan kunskap om materialen som mattan är gjord av. Att använda rengöringsmedel i hushållet och metoderna man vanligen använder är inte en bra lösning, eftersom de inte är designade för dessa prislösa skatter. Om en rengöringsprocess utav en orientalisk matta inte får all smuts eller rengöringsmedel ur mattan kan detta vara väldigt skadligt för dess fibrer. Att inte torka en matta noggrant kan leda till mögel och andra mer skadliga förhållanden.

Om du har turen att äga en originalhandgjord matta, borde du hitta någon som har expertis i orientalisk mattrengöring. Välj inte det första rengöringsföretaget du stöter på för att ta hand om ditt värdefulla objekt. Mattrengöringsföretag kan säga att de har kunskapen att rengöra persiska mattor, men du måste kolla in deras metoder och fråga runt om hur kvalificerade de är. Alla som säger att de specialiserar sig på att rengöra persiska mattor ska kunna förklara de rengörings- och torkprocesser som de använder in i detalj. De behöver ha utrustning avsedd för dessa typer av mattor och bör fokusera på att bibehålla mattornas kvalitet.

Orientalisk mattrengöring är en bransch som kräver kunskap om alla typer av mattor. Människor som arbetar med detta vet den historia som ligger bakom och vävmetoderna som används. De anställer personal som kan reparera varje matta med samma tekniker som används för att göra dem. Att arbeta på detta sätt betyder att mer tid läggs på din matta men det försäkrar också att den kommer att behålla sin skönhet och höga kvalité. När du har ett prislöst objekt som detta så är garantin för att originaliteten hos mattan behålls långt viktigare än en snabb rengöring eller ett lägre pris.

Persiska mattor är en del av historien och bör tas hand om och preserveras. Att rengöra sådana mattor är en process som inte bör skyndas på och bör utföras av någon som besitter goda kunskaper om mattan. Eftersom de är handvävda är de väldigt delikata och en slarvig rengöring och torkning kan faktiskt orsaka att den faller isär. När ett städföretag lovar att rengöra din matta se till att du gjort din läxa om deras rengöringsmetoder och om deras rykte, för att försäkra ditt viktiga objekts säkerhet och kvalité.

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirman informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert