Jämför och hitta städfirmor som utför flyttstädning till låga priser online

Rengör ditt hem fritt från bakterier och baciller - Så hittar du och får bort dem

Vissa av de hemskaste bakterierna finns på ställen du inte ens skulle tänka dig eller är medveten om. Bakterier och baciller finns överallt, i luften, maten och vattnet, och på djuren, inklusive på oss själva. De flesta av oss tror att våra hem är rena och städade. Kanske kommer det som en överraskning, men skadliga bakterier och baciller kan gömma sig på de mest otroliga ställen av ditt hem. Det första du tänker på är säkert toaletten, och ja, inte en dålig gissning p.g.a. vilken sorts och vilken mängd av användning den utsätts för.

Vanliga bakterier och baciller i ditt hem

Låt oss använda toaletten som ett exempel. Men det kommer nog inte bli som du tror eftersom toaletten ofta är renare än många andra saker i vårt hem. För om vi ska vara riktigt ärliga, så har det visat sig att de ting vi tar på varje dag och använder i vardagen oftast har mer baciller på sig än toalettsitsen.

Apparaturen i ditt hem

Den flesta apparaturer i vårt hem tänker vi inte på. Detta trots att de blir hanterade flera gånger per dag, och sällan eller aldrig blir rengjorda. Detta är ett perfekt gömställe för bakterier och baciller, och ett ställe infektioner oftast börjar.

Låt oss titta på tre av de mest använda sakerna: din Smartphone, TV-kontrollen och tangentbordet. Enligt en forskningsartikel från 2011 så hittar man fekal materia på en av sex av alla Smartphones. TV-kontrollerna och tangentborden låg ännu sämre till. Att äta framför tv:n eller då man använder datorn leder till att matpartiklar ramlar ner mellan tangenterna och knapparna. Att man inte tvättar händerna efter man äter gör situationen värre, och de flesta av oss är nog skyldig till detta. Det är inte heller ett helt otroligt scenario att TV-kontrollen ramlar ner på golvet, eller hamnar mellan två kuddar i soffan eller fåtöljen, och sedan sitts på.

Många personer i ett hushåll handhar dessa apparaturer och desto fler apparaturer som används av alla i hushållet desto mer kan bacillerna föröka sig.

Diskhon

 städa bort farliga bakterier

Är det möjligt att diskhon och området runt den kan ha mer bakterietillväxt än en toalettsits? Enligt prover som tagits ur diskhoar, diskmaskiner, kylskåp, mikrovågsugnar etc. så har det konstaterats att dessa är de värsta bakteriebovarna i de flesta hushåll. Disksvampen, som alltid är fuktig, är ett exempel på där bakterier kan växa och frodas. Matrester och matpartiklar på tallrikar i diskmaskinen under varma och fuktiga omständigheter är en perfekt plats för bakterier att frodas. Det är sant att våra kroppar helt ärligt behöver visst så kallat ren smuts för att bygga upp ett gott immunförsvar och resistens, men dessa bakterier och baciller är en helt annan sak.

Heltäckningsmattan

I många hem så täcker en matta den större delen av alla golv. Detta är långt ifrån det perfekta golvet då damm och baciller gärna fastnar i det. Även om du dammsuger regelbundet så desinfekterar det inte på samma gång. Det som kan hjälpa är om du låter din matta regelbundet rengöras med ett giftfritt rengöringsmedel för ändamålet. En förvånande sak gällande heltäckningsmattor – de måste helt och hållet tas bort om någon i hemmet är allergisk mot damm eller har astma.

Badrummet

Badrummet är inget undantag då det gäller baciller. Låt oss exempelvis titta på den där tandborsten du stoppar i munnen två gånger om dagen. Den är fuktig mesta delen av tiden och en perfekt grogrund för baciller. Medan vi fortfarande är i badrummet, låt oss då titta på duschen med. Hett vatten och ånga, tvålbeläggningar, kemikalier och föroreningar från schampo och hårfärger bygger också bo i hörn och små vrån. Duschen är blöt och fuktig under en lång tid efteråt och skapar en perfekt miljö för bakterier och baciller att föröka sig.

Skodon

Ja, skodon är inte undantaget detta. Luktar dina skor illa? Om man räknar bakterier i enheter, så kan man mäta i skor som används dagligen eller nästan dagligen så högt som över 400 enheter. Detta är mycket högre än en vanlig toalettsits. Det är en god vana att inte använda skor som du använt utomhus inne i hemmet, detta för att undvika att dra in fekal materia från djur eller andra föroreningar. Jorden i trädgården kan innehålla biljoner olika bakterieceller från gödning eller bekämpningsmedel.

Rengöringsmedel för effektiv städning

Lika säkert som att solen går upp varje dag så innehåller de rengöringsprodukter du har hemma både föroreningar och starka kemikalier, som utsätter din hälsa för ännu en risk. Vilket rengöringsmedel som helst köpt från affär kan bli en farlig affär för din hälsa. Du bör istället använda en bas av naturliga rengöringsmedel såsom bakpulver, vinäger och citronjuice. Detta fungerar också bra i din toalett. Strö på lite bakpulver i toalettstolen, häll i vinägern och skrubba rent med en borste. Detta både rengör och får det odörfritt samtidigt. Det finns även andra naturliga och kemikalie- och giftfria rengöringsprodukter du kan använda.

Diskhon kan rengöras dagligen med hett såpvatten och du kan desinfektera disksvampen med en kemikaliefri såpa och vinäger. Torka av skärbrädor av trä med outspädd vinäger. Det rengör dem, får bort fettbeläggningar och absorberar odörer. Torka av alla arbetsytor med outspädd vinäger för att göra dem rena – det dödar både baciller och mögelsporer. Rent generellt så är vinäger ett bättre och säkrare medel att rengöra och desinfektera. Gör på samma sätt också i duschen.

TV-kontroller och tangentbord: För att hålla dem rena och fria från baciller använd en ny pensel som du skaffat för endast detta ändamål. Välj en som har långa strån och runt 25,4mm bred. Med hjälp av den kan du få bort smutsen och matpartiklarna mellan knapparna och tangenterna. Håll kontrollen eller datorn upp och ner medan du borstar i olika riktningar hela tiden och allt borde falla ut. Torka sedan av dem med tvättsprit eller vinäger.

Utanför hemmet: här vill jag nämna främst två olika ställen. Den första är handräckena i alla rulltrappor. Ta en sekund nästa gång du åker i en rulltrappa och tänk hur många händer per dag som kommer i kontakt med räcket medan folk hänger på det. Det andra stället är sjukhusen. Om du har tur att bara vara där på besök, se till att du tvättar händerna på vägen ut. Dessa är två av de värsta tänkbara ställena att komma i kontakt med bakterier, baciller, E-Coli och till och med streptokocker.

Om du tänker på allt du just läst så sätter det väl din toalettsits i ett mycket finare sken än du först trodde, eller hur?

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirman informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert