Jämför och hitta städfirmor som utför flyttstädning till låga priser online

Så städar du ditt vardagsrum snabbt och enkelt

Kan det vara så att ditt vardagsrum är så smutsigt eller rörigt att du inte känner för att vara i det alls? Följ de här tipsen, så är det rent igen lika snabbt som ditt favoritprogram på TV:n – vilket du kan göra medan du städar!

Tips som gör ditt vardagsrum rent och prydligt igen - Snabbstädning

städa vardagsrummet effektivt


1. Rengör persiennerna
Persienner har ersatt gardiner i många hushåll. Persienners är hållbara och mindre benägna att bli fläckiga och de gör att gardiner ser gammalmodiga ut. Dock blir de snabbt dammiga och smutsiga om du inte tar hand om dem.  Plocka ner persiennerna från väggen och ta ut dem utomhus när du ska rengöra dem. Häng de smutsiga persiennerna på en vägg, helst på baksidan av huset. Vänd lamellerna nedåt och spraya dem med en blandning av tvål och vatten. Låt dem rinna av under en stund och torka sedan rent med en svamp. Vänd lamellerna och upprepa.

2. Annat biter på dammet
Damm består mestadels av torkade hud flagor, så det finns inget sätt att bli av med det för gott eller att hålla dammet borta från att samlas längs ytorna och springor. Det bästa är att storstäda huset var tredje månad eller så, bara för att se till att inte så mycket damm lägger sig att det lockar kvalster och andra små organismer i ditt hem.

Sopa vardagsrummet med hjälp av en mopp eller damma med en dammvippa. Täck gärna näsan medan du gör det, och om det är möjligt täck dina möbler med ett lakan eller annat tyg, så att dammet inte kryper in i möblerna istället. Det är ett idiotsäkert sätt att hålla ditt vardagsrum dammfritt.

3. Rengöring av glasbord
Glasbord är populärt och finns i många hem och många rum i hemmet. Du kan hitta en glasskiva på matbord, på sängbordet, verandabordet och soffbordet. De är som sagt populära och många inredningsdesigners strävar efter att ha ett glasbord i sina designer.

Att rengöra ett glasbord är enkelt: Torka med en luddfri trasa med Windex eller något annat fönsterputsmedel. Kom alltid ihåg att aldrig spraya direkt på glasytan. Spraya lite putsmedel trasan och använda den för att rengöra ytan för att undvika repor.

4. Ta bort djurhår
Päls och hår från katter och hundar, kan lätt fastna i soffklädseln och på mattan. Det tar tid att få bort allt, särskilt när du har husdjur som springer runt hemma hela tiden. Ett tips är att använda en klädroller för att få bort hundhår och katthår från kläder samt möbler.
Ta fram dammsugaren ur garderoben. Sätt på munstycket och använda det för att komma åt djurhår på mattan och på svåråtkomliga ställen. Använd specialmunstycket som många dammsugare har. Det är speciellt utvecklat att få bort både djurhår och damm från mattor och kuddar.


5. Rengöring av TV- och datorskärmar
TV:n har förändrat hur vi lever våra liv och städar våra hus. Liksom datorns bildskärm, är TV-skärmen en känslig del av utrustningen – och känslig för beröring. Lyckligtvis är städprocessen inte så komplicerad. En tv och dataskärm drar lätt till sig damm och andra partiklar. Se till att inte lämna fingeravtryck på skärmen efter att du rengjort den.
Fukta ett flanell- eller bomullstrasa med en blandning av 50/50 vatten och isopropylalkohol. Använd sedan trasan för att torka av den smutsiga TV:n eller datorskärmen. Det är inte en fantastisk rolig uppgift på något sätt, men det får jobbet gjort (om du letar efter en ursäkt för att köpa en ny TV, förstås). Följ dessa städtips och ditt vardagsrum kommer att vara så rent som den var när du först flyttade in!

Flyttstädning prisförfrågan

  1. Fyll i formuläret
  2. Städfirman informeras om intresse
  3. Du får inom kort offert